- VI KVESSER FUTSALKNOTTENE TIL FJERDEDAGEN

Daniel.png

Rundstykker med Nugatti, pizza fra Pats, Kongen, Brinketten, sponsorbannere, likegyldighet og stormende jubel. Dere har gjettet rett, det er på tide å presentere turneringslaget FK Brinken. 

Hvem er disse rødkledde, høylytte fotballspillerne som elsker seier og bagatelliserer nederlag som om det aldri har hendt? Hvor kommer løpsstyrken fra når dietten utelukkende består av Pats-pizza og rundstykker med Nugatti? Det er den eneste idrettsklubben med en monark som utøvende myndighet, men finnes det en maktfordeling i klubben vi ikke kjenner til, og er det egentlig Brinken-år i år? Mange spørsmål og få svar.

FK Brinken har blitt omtalt mye på Juleturneringa.net i det siste uten at laget virkelig har fått sjansen til å gi svar på tiltale. Kongen omtaler Daniel Bach, tidligere toppskårer i juleturneringa, som FK Brinkens fysiske sikkerstikk. Redaksjonen har oppsøkt Daniel for å undersøke om at han like sikker i talekunst som han er på 3000-meteren.

Hvordan har Brinken-leiren taklet kritikken fra Peisan og Tor-Johnny Lindberg?

- På et lag som FK Brinken, fylt med store personligheter, er vi godt vant med kritikk. Sånn synes vi selv det skal være. Vi er enige med Raga Rockers og synes helt klart at det er deilig å ha noen å hate. Når det gjelder uttalelsen til den gamle peisen, Thor-Joni, så er det vanskelig å ta noe av det han sier seriøst. Han er jo nettopp blitt gangbar etter forrige turnering. Slik jeg husker det skåret vi selvmål med vilje for å kunne komme først inn på banketten, men vi hører hva Tore-Jåny sier og kvesser futsalknottene til fjerdedagen.

Rolfs anerkjennelse
Hva er dine personlige ambisjoner for årets jubileumsturnering?

- Personlig har jeg mange mål. Først og fremst vil jeg gjøre meg fortjent til å spille i Brinken-drakta. Utover det vil jeg jo gjerne vinne turneringa, bli toppskårer, kåres til banens peneste og anerkjennes som en offensiv spiller av Rolf Hansen. Hvis det ikke går kan jeg nøye meg med å skåre flere mål enn bror Martin og søster Julie.

-  Hva mener du om disse nye lagene med unge, friske spillere sultne på å hevde seg fjerde juledag? Liker du egentlig det?

Jeg ELSKER at det kommer nye lag med. Jeg tenker det er et sunnhetstegn for turneringa, men jeg tviler på at de vil hevde seg 4. Juledag.

 

 Avstengt fra resten av verden er Brinken en uavhengig suverenitet og et absolutt monarki 

Avstengt fra resten av verden er Brinken en uavhengig suverenitet og et absolutt monarki 

Fristaten Brinken
Inngjerdet og utestengt fra offentligheten er det vanskelig, om ikke umulig, å vite hvordan laget forbereder seg til Juleturneringa år etter år. Det har selvfølgelig gått gjetord om et sviktende velferdssystem og en økonomi i ruin. Ulevelige skattesatser som går rett i kongens lomme, på bekostning av et hardtarbeidende folk. 

Etter å ha hørt en del fra lagets hardføre talsmenn har vi lykkes i å komme i kontakt med en Brinken-profil litt utenom det vanlige. I et tilsynelatende desperat forsøk på å ivareta lagets miljø- og samfunnsansvar i den isolerte delen av Bardu, har de utpekt André Langnes som klubbens miljøaktivist og dyrevernsforkjemper.

 

Mennesker kommer fra naturen
André, dyr og planter har åpenbart vært en stor del av livet ditt. Når begynte denne interessen?

Interessen har alltid vært der, den tror jeg ligger i bunnen hos alle mennesker. Det gjelder bare å dyrke den fram. Mitt lys gikk opp en gang jeg var 16, og fikk smaken på brennevin. Naturen gjør ingenting som ikke har en hensikt!

 

 På befaring - André har siden forrige Juleturnering reist rundt om kring i verden for å lære hvordan Brinken kan ivareta miljøet

På befaring - André har siden forrige Juleturnering reist rundt om kring i verden for å lære hvordan Brinken kan ivareta miljøet

- Hva er det med tanken på å bevare miljøet på brinken som er så viktig for deg?

- Av natur er du kommet, til natur skal du bli. Jeg tror på evolusjonen. Mennesker er rovdyr og kommer fra naturen. Om vi ikke fortsetter å ta vare på våre naturlige instinkter, så mister vi de. Er man oppfostra på asfalt og croissant, så trenger man for eksempel ikke dyrisk god hørsel eller falkeblikk for å overleve. Men om jorden, miljøet og klimaet plutselig får nok og dommedag kommer, sånn som på Valkyrien, så vet jeg hvor Espen har HV-utstyret sitt. Så jeg kommer nok til å kose meg uansett

- Helt til sist André, er det Brinken-år i år?

 - Det er Brinken-år hvert år. 

 

Spillerstall - FK Brinken

Lars Kristian Nerum
Kristian Larsen
Mats Randers
Kim Daniel Skildheim
Lars Andreas Strømseng
Yngvar Øgård
Torbjørn Køhl
Daniel Bach
André Langnes
Espen Engvoll
Markus Indal